Skip to content

Budownictwo wczoraj i dzis : Centrum dla odwiedzających w Hengshan Temple / Latitude Studio

2 miesiące ago

237 words

Dzięki uprzejmości Latitude Studio Centrum dla zwiedzających w świątyni Hengshan, zaprojektowane przez Latitude Studio, ma na celu promocję turystyki w historyczno-wiejskiej części Southwest Datong w Chinach.
Projekt ma na celu poszanowanie historii przodków, zapewniając jednocześnie nowoczesną architekturę, dzięki której można docenić historię Chin.
Czytaj dalej, aby uzyskać więcej informacji po przerwie.
Świątynia Hengshan jest pomnikiem dynastii Wei (386-534 AD) i posiada silne tradycyjne i rodowe więzi z tym miejscem.
Strona charakteryzuje się również zaporą, która ma promować wodny teren rekreacyjny dla odwiedzających stronę.
Dzięki uprzejmości Latitude Studio W tym scenariuszu cel architektoniczny koncentruje się na sposobie wykorzystania odległości między najniższą wysokością tamy a najwyższą.
Skupienie się na tej charakterystyce stwarza możliwość wykorzystania pełnego potencjału tego, co w przeciwnym razie byłby podstawowym elementem – schodkiem – i uczynieniem go architektoniczną okazją do stworzenia pionowej promenady.
Dzięki uprzejmości Latitude Studio Ta promenada materializuje się z dala od malowniczości, która powstałaby w wyniku niezrozumienia tego charakterystycznego przedsięwzięcia.
Poszukuje się nowego, odmiennego modelu podejścia; taki, który jest bliżej rodowego poczucia lokalnego dziedzictwa niż dosłowne odtworzenie lokalnych form.
Dzięki uprzejmości Latitude Studio Architects: Latitude Studio z BIAD Lokalizacja: Southwest Datong, prowincja Shanxi, Chiny Rok: 2010 Status: Concept concept
[więcej w: ostroga pietowa, reduktor ciśnienia, cyklinowanie parkietow ]

Powiązane tematy z artykułem: mrówka oleśnica ostroga pietowa reduktor ciśnienia