Skip to content

Nowoczesna architektura : Siedziba główna siedziby głównej CITIC w Foster + Partners

3 miesiące ago

377 words

Foster + Partners Trwa budowa zrównoważonej wieży CITIC Bank.
Projekt Foster + Partners dla wieżowca o wysokości 100 metrów w Hangzhou, Chiny ma na celu ustanowienie i kultową obecność Banku w widocznej lokalizacji w nowej centralnej dzielnicy biznesowej położonej w sąsiedztwie rzeki Qian Jiang.
Rezonując z elementami tradycyjnej chińskiej kultury, forma wieży czerpie inspirację z kształtu starożytnego.
Dou.
lub.
ding.
statek, tradycyjny symbol bogactwa, godności i stabilności.
Fasada ukośnej konstrukcji ciągnie się do wewnątrz w pobliżu podstawy, tworząc symetryczny kształt litery V w kierunku południowym.
Owinięte w kratowną kratownicę, płyty podłogowe rozszerzają się, gdy wieża wznosi się, aby zapewnić panoramiczny widok na rzekę i otaczający plac publiczny.
U podstawy wieży 30-metrowy baldachim o ramie A rozciąga się 72 metry na parterze, aby stworzyć dramatyczne wejście.
Prowadzi to do serca w kształcie rombu, środkowego atrium, które wznosi się na całej wysokości 20-piętrowej wieży i pomaga w zachowaniu naturalnej wentylacji w środku sezonu.
.
Foster + Partners Tiered sky-gardens wyznaczają obwód górnych pięter, a hojny ogród zimowy z antresolą może pomieścić klub VIP i miejsca spotkań w górnej części budynku.
Wieża będzie naturalnie wentylowana przez część roku, woda szara zostanie poddana recyklingowi, a tam, gdzie to możliwe, wykorzystane zostaną lokalne materiały w celu zmniejszenia energii zawartej w środku.
David Nelson, szef projektu w Foster + Partners, powiedział:.
Wieża ma wyróżniającą się lokalizację w Hangzhou, obok jednego z najbardziej rozpoznawalnych punktów miasta.
naszym wyzwaniem było stworzenie nowego budynku, który harmonizuje z otoczeniem, ale ma swoją własną integralność i obecność.
Wspaniale jest zobaczyć pracę rozpoczętą na stronie..
.
Foster + Partners Luke Fox, dyrektor ds.
Projektów w Foster + Partners, skomentował:.
Nowa wieża centralna CITIC Bank będzie dynamicznym dodatkiem do miasta Hangzhou.
Jego wyróżniająca się forma ewoluowała dzięki ścisłej współpracy z klientem i była napędzana dążeniem do stworzenia wyjątkowego miejsca pracy.
Wieża zapewni najwyższą jakość powierzchni biurowej.
dostosowane do bieżących potrzeb Banku, ale z elastycznością pozwalającą przewidzieć przyszłe wzorce i żądania pracy.
[hasła pokrewne: ściek uliczny, sgrafitto, mrówka oleśnica ]

Powiązane tematy z artykułem: mrówka oleśnica ściek uliczny sgrafitto